Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Култура

Интернет сензацията Слави от The Clashers гостува на децата на Велико Търново

  26.01.2020 13:24
Интернет сензацията Слави от The Clashers гостува на децата на Велико Търново

Любознателните деца на Велико Търново се събират днес в книжарница ``Хермес`` в града за по-специална среща. В книжарницата в момента гост е най-известният български влогър Слави Панайотов. Преди броени дни YouTube каналът му The Clashers надхвърли 700 хил. абоната, което поставя Слави на водещо място сред родните интернет знаменитости.

Във Велико Търново Слави, както го наричат последователите му, представя най-новата си книга - ``ТОП мистериите на света``. Тя е втората, след ``ТОП мистериите на България``, като Старата столица е предпоследната спирка от национално турне. Турнето ще обиколи общо 10 града, а отзвукът от ``ТОП мистериите на света`` изненадва дори самия влогър.

Реакцията на първата книга не ме учуди – знаете, националност, България... Във втората книга малко промених структурата, което явно също оказва влияние, сподели за RegNews Слави.

Искам да растем заедно с публиката, ние самите пораснахме с 1 г. Затова във втората книга включвам малко по-сложни думи, нещата са по-научно обосновани, езотериката и окултизмът са потиснати. Всъщност това е книгата на моя живот – всичко, което съм прочел, записвам на специален тефтер, като, разбира се, проучвам научни разработки, години... Но е написана на достъпен език, макар че вкарвам и някоя по-сложна дума, за да могат децата да питат мама и тате какво значи това или онова, разказа Слави.

Той не крие, че най-много го провокират пирамидите в Египет. През 2019 г. лично се докосва до тях, а в книгата включва история за това как е искал да почерпи информация от неофициални източници.

Да приемем, че пирамидите са построени от хората, загатва влогърът. Но вероятно е използвана чужда технология или такава, която е обяснена на ниво да могат хората да се възползват от нея, допълва още той.

Най-честият въпрос, който децата в цялата страна задават на Слави, е как се вдъхновява да снима видеата си. Затова Слави дава възможност на трима от тях да видят това от първо лице - тази сряда ще бъде изтеглен жребий измежду малки и големи почитатели, оставили коментар в страницата на The Clashers във Фейсбук. Тримата късметлии ще видят не само процеса, през който минава едно видео от идеята до реализацията му, но ще могат и да се потопят в тайната на успеха на влогъра.

Слави Панайотов обаче е търсен не само във връзка с канала му. Всеки ден той получава купища мейли с въпроси, свързани с проблемни за самите деца ситуации. Питат го как да постъпят, ако гаджето ги е оставило, били са бити и всякакви неща, които ги тревожат. Ако разбере, че става въпрос за нещо сериозно, Слави винаги съветва детето да потърси помощ от институция или възрастен, на когото вярва.

Най-важното е от малки да преследват мечтите си обаче е генералното послание, което Слави отправя към последователите си. Но не само да казват искам това или онова, а да се борят за сбъдването на тези мечти.

Човек получава нещата, за които се бори, а не които иска, убеден е Слави и се опитва да убеди в това и почитателите си.

Слави от The Clashers вече обмисля следващата си книга. Тя ще е посветена на Вселената, но няма да разказва само за планетите. Планът е да включва физика например – как работят някои физични закони, защо някои работят на едни нива, а други – на други и пр. Все още систематизира структурата на третата си книга, заради което днес купи поредния си тефтер.

Всичко си записвам, смее се Слави от The Clashers, и продължи да раздава автографи и да си говори с децата на Велико Търново.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Слави Панайотов The Clashers
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати