Петък, 30 Сеп 2022
            
Други

Почна се: Заловиха шофьори, запразнили отрано

  23.12.2019 09:40
Почна се: Заловиха шофьори, запразнили отрано

И тази година в навечерието на празниците расте броят на шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол. Само през уикенда Полицията установи няколко такива.
Най-фрапантният случай е от петъчната вечер. В 20.45 ч. във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от  47-годишен мъж от с. Ресен. Дрегерът показал, че въпреки че вечерта тепърва започвала, шофьорът вече бил успял да се докара до 2, 77 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.  
Същото се случило и с 48-годишен от с. Ценово. Той е установен в неделя следобед в хода на специализирана полицейска операция в Свищов. Мъжът бил седнал зад волана с 1, 48 промила, според данните от дрегера. И той е отказал кръвна проба. Срещу него също е започнато бързо производство.
Пил водач хвана и Полицията в Горна Оряховица. В неделя е извършена проверка на лек автомобил «Опел Астра», управляван от 32-годишен мъж от Велико Търново. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,76 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.
Водач, употребил алкохол, установиха служители на Пътна полиция. В събота в 02,40 ч. във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Голф», управляван от 40-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,41 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.


Ключови думи
дрегер пияни шофьори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати