Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други

Приказен коледен автобус ще радва децата от община Велико Търново през декември

  29.11.2019 10:35
Приказен коледен автобус ще радва децата от община Велико Търново през декември

Празнични разходки с коледен автобус ще зарадват малчуганите от детските градини в община Велико Търново през декември. Зад волана на своеобразната голяма шейна на колела ще е самият Дядо Коледа, а главна спирка от обиколката на града ще е Коледният базар в парк „Марно поле“. Там малчуганите ще бъдат посрещнати от джуджета и ще пускат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в Коледната поща.
Атракцията за близо 500 деца от подготвителните групи на детските градини от Велико Търново, Дебелец и Килифарево е организирана по традиция от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.
Първият курс на коледния автобус ще е на 2 декември за малчуганите от детска градина „Ивайло“. Коледни разходки, със съдействието на транспортна фирма ЕТ „Надежда – Надежда Христова“, ще има на 3 декември за ДГ „Слънчев дом” и „Евгения Кисимова“; на 4 декември за ДГ „Соня” и ДГ „Здравец“; на 5 декември за ДГ „Пролет” и ДГ „Св. св. Кирил и Методий”; на 6 декември за ДГ „Първи юни”; 9 декември за ДГ „Мечо Пух“ и ДГ „Слънце“; 10 декември за ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Иванка Ботева”; 11 декември за ДГ „Райна Княгиня”; 12 декември - за ДГ „Ален Мак” и на 13 декември за възпитаниците от детските градини в  Килифарево и Дебелец.
При пристигането си на Коледния базар малчуганите ще отварят и специалния коледен календар, на който ще се отброяват дните до настъпването на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци – торбички с лакомства, осигурени от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на "Кармела 2000" ООД, "Престиж-96" АД, „Ден и Нощ“ ООД, „Захарни заводи“ АД и "Екстрапак".        
Много изненади и забавления за най-малките великотърновчета ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на старата столица. Всяка събота на специално изградената открита сцена ще се изявяват талантливи деца и млади изпълнители. В концертите ще се включат Арт център „Best Singers” и „Поп и джаз пеене“ към СУ „Емилиян Станев“, ДВГ „Пеещи камбанки“, Музикално студио „Елита“, ДЮТА „Търновче“, Детско естрадно студио „Румина“, Център за вокално и инструментално обучение “От До до Я”, Кристияна Кръстева, Дария Гюлай и UN BESO – Art & Dance Centеr“.
Част от базара в парк „Марно поле“ е и атракцион с въртележки и виенско колело, които гарантират доброто настроение както на  децата, така и на техните родители.

 


Ключови думи
коледен автобус
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати