Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

250 млади акробати се състезават в Горна Оряховица

  16.11.2019 11:06
250 млади акробати се състезават в Горна Оряховица

250 състезатели от 11 клуба вземат участие в турнира „Млад акробат”, организиран от Българската федерация по спортна акробатика със съдействието на Община Горна Оряховица и Клуб по спортна акробатика „Акро Нова”. Турнирът е насочен към най-малките акробати във възрастите 6-9  индивидуално и групово 6-12 г., 8-14 г. и 7-16 г. и се наблюдава от националния треньор Драгомир Драганов. В състезанието участват и двата горнооряховски клуба клуба „Акро Нова“ и „Джим денс“.

Тук е събрано бъдещето на нашия спорт и аз пожелавам на всички ви да стигнете до големи международни състезания, каза генералният секретар на Федерацията Недко Костадинов, приветствайки състезатели, треньори, съдии и зрители в спортна зала „Никола Петров”. Той не пропусна да отбележи успешното участие на два горнооряховски вида в Европейското първенство в Израел миналия месец. Петте момчета и момичета от Горна Оряховица могат да бъдат пример за всички как с много труд се стига до международния квадрат. За пореден път домакините от „Акро Нова” и Община Горна Оряховица показват, че са перфектни в организацията на такова състезание, подчерта още Недко Костадинов.

Иска ми се сред вас да са бъдещите световни шампиони на България. Пожелавам успех на вас и треньорите ви, покажете най-доброто, на което сте способни, приветства състезателите и кметът инж. Добромир Добрев.

След официалното откриване братята Мартин и Данаил Николови от горнооряховския клуб Джим денс”, представиха съчетанието, с което станаха четвърти на Европейското в Холон, Израел. Турнирът продължава, като награждаването на победителите се предвижда да е около 17.30 часа.


Ключови думи
млад акробат
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати