Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други

Вкараха в ареста мъж, вилнял в заведение и размахвал нож срещу охрана и полицаи

  29.10.2019 13:22
 Вкараха в ареста мъж, вилнял в заведение и размахвал нож срещу охрана и полицаи

По искане на Районна прокуратура - Велико Търново е наложена мярка за неотклонение задържане под стража на П. П. за хулиганство. Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 26.10.2019 г. в гр. Велико Търново извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - влязъл през служебния вход в заведение за хранене, в частта за персонала, като крещял, ругал и показвал неприлични жестове, влязъл зад щанда, като стреснал и притеснил служителите, прередил всички клиенти, за да поръчва арогантно, отказвал да напусне заведението и настоявал да му осигурят тоалетна; след пристигане на сигнал с паник бутон от персонала на заведението на  служител на охранителна фирма, отказал да напусне търговския обект, като се наложило охранителят да го изведе принудително, на тротоара пред заведението крещял, обиждал и се заканвал на служителите на охранителната фирма, извадил нож от раницата си, буйствал докато го отвеждали на отсрещния тротоар и се опитвал да се освободи от охранителите, крещейки „Остави ме, ще те пребия, ще те убия, ще те намеря”, „Какъв си ти да ми кажеш да си ходя, ще отида да си взема хамбургера”.
След пристигане на място на служители в РУ - Велико Търново започнал да крещи, ругае, обижда и се заканва и на полицейските служители, започнал да ги блъска с думите „Оставете ме да си ходя, никакви обяснения няма да ви давам. Като си имате работа, си я вършете! Аз отивам да ям!”; крещял, обиждал и се заканвал на полицейските служители и след поставяне на белезници на място, както и след отвеждането му в сградата на РУ - Велико Търново, като деянието извършил повторно - след като бил осъждан с влязла в сила присъда за друго такова престъпление – престъпление по чл. 325, ал. 4, вр. ал. 1 вр. чл. 28 от НК.
Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност П. П. да се укрие или да извърши престъпление, поради което е уважено искането на Прокуратурата и на лицето е  взета мярка за неотклонение задържане под стража.
Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.


Ключови думи
арест
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати