Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Местни избори 2019

В Горна Оряховица и 5 от селищата в общината кандидат-кметовете отиват на поправителен

  28.10.2019 10:03
В Горна Оряховица и 5 от селищата в общината кандидат-кметовете отиват на поправителен

Втори опит да си изберат кметове ще направят на 3 ноември в Горна Оряховица, Долна Оряховица, Крушето, Писарево, Върбица и Драганово. С решенията излезе Общинската избирателна комисия тази сутрин. До тях се стигна, след като на първи тур от Местни избори 2019 в шестте населени места нито един от кандидатите не успя да събере 51% от действителните гласове.
В общинския център сблъсъкът ще е между кандидата на ПП ГЕРБ Добромир Добрев, който вчера е получил 6 519 гласа, срещу Явор Божанков от Местна коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (АБВ, ДВИЖЕНИЕ 21) с 5 790. В Долна Оряховица на балотаж са издигнатият от „Демократична България – обединение“ (ДА България,  ДСБ, Зелено движение) Йордан Байчев, на 27 октомври подкрепен от 635 души, и Йордан Бойчев от ПП ГЕРБ с 275 гласа. В Крушето на втори тур ще се избира между Дианка Лилова от ПП ГЕРБ със 107 гласа вчера и Ивелина Георгиева от Местна коалиция „Съюз на демократичните сили (СДС, „Воля“, БЗНС, „Глас народен“) с 98.
В Писарево вариантът е Ахмед Мустафов от ДПС (131 гласа вчера) или Мехмед Мехмедов от ПП ГЕРБ (80 гласа). Във Върбица битката също ще е между ПП ГЕРБ и ДПС – на I тур Йордан Петров от ГЕРБ взе само 10 гласа повече от Чавдар Мутафов, съответно 203 и 193 гласа. В Драганово в неделя ще избират между Светослав Иванов от ПП ГЕРБ (385 гласа на 27 октомври) и Соня Илиева от „БСП за България – БСП, АБВ, Движение 21) с 318 гласа.
От първи опит избраха кой да ги управлява в Първомайци – Ясен Янков, Поликраище – Марин Тодоранов, Правда – Венета Василева, Янтра – Владимир Илиев и в Горски долен Тръмбеш – Маринчо Маринов. И петимата бяха издигнати от ПП ГЕРБ.

 


Ключови думи
Местни избори
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати