Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Карина Ибрямова от ОУ „Иван Вазов” е тройна шампионка по ориентиране за 2019 с тима на „Браун Тим”

  30.09.2019 11:02
Карина Ибрямова от ОУ „Иван Вазов” е тройна шампионка по ориентиране за 2019 с тима на „Браун Тим”

Преди да навърши 12 години Карина Ибрямова има пълен комплект златни медали от трите Държавни първенства по ориентиране за 2019 г. – ски, коло и бягане. След шампионските титли на ски и колоориентиране през февруари и юли, последната титла дойде от Държавното по класическо ориентиране в Пампорово в края на септември.

Карина е от Лясковец. Учила е в НУ „Цани Гинчев”, а вече е ученичка на ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица. Спортните си успехи дължи на Brown Team Велико Търново, чийто състезател е от 5 години.

Brown Team е водещ клуб по ориентиране и лека атлетика в България, създаден през 2006 г. Към момента в клуба членуват над 80 състезатели, а негови представители участват в националните отбори по ориентиране.

За 2018 г. клубът се нареди на 3-то място в България, а елитните състезатели спечелиха държавните титли при мъжете и жените.  Добрата подготовка на състезателите им позволява да се представят отлично в набиращите все по-голяма популярност планински бягания на дълги и свръхдълги разстояния.

Наред с успехите на големите републикански и международни стартове по ориентиране, коло-ориентиране и ски-ориентиране, приоритет за клуба е работата с деца и подрастващи.

Това е основната идея на треньорите Мариела Терзиева и Калин Пенчев, които работят с 25 деца на възраст от 8 до18 години от Лясковец, Велико Търново и Горна Оряховица.

Съответно успехите не закъсняват и при младежките възрасти.

На Държавното първенство по ски-ориентиране през февруари 2019 г. край Юндола, държавни шампиони във възрастова група Ж12 станаха Карина Ибрямова, Никол Савова, Дарина Хараламбус. В група М14 златото е за Дария Стаменова, Диян Савов, Димитър Н. Димитров. В М18 със сребро са Мартин Гугучков, Станислав Йорданов, Николай Генов.

На Държавното първенство по колоориентиране през юли 2019 в Ново село, Великотърновско държавните шампиони за Ж12 са Ивайла Димитрова, Карина Ибрямова, Никол Савова. В Ж14 златото е за Дария Стаменова, Дарина Хараламбус, Никол Гроздева. В М14 с бронз са Диян Савов, Димитър Н. Димитров и Никола Момъков.

На Дъжавно първенство по ориентиране, провело се от 21 до 23 септември 2019 г. в Пампорово се включиха 485 състезатели от 42 клуба в страната. Във възрастова група Ж12 злато завоюваха Карина Ибрямова, Никол Савова и Ивайла Димитрова.

Децата тренират от 3 до 5 пъти седмично на Стадиона в Лясковец. В момента по проект на Община Лясковец приключва основен ремонт на базата.


Ключови думи
Браун тим
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати