Неделя, 14 Мар 2021
            
Местни избори 2019

Йордан Байчев започна кампания за възраждането на Долна Оряховица

  29.09.2019 16:32
Йордан Байчев започна кампания за възраждането на Долна Оряховица

При невиждан интерес стартира  предизборната кампания на Йордан Байчев за кмет на Долна Оряховица. Залата на Младежкия дом в града се оказа тясна за над 150-те граждани, дошли да подкрепят основния претендент за кметското място във втория град на общината.

На елегантния коктейл присъстваха и кандидатът на „Демократична България-обединение” за кмет на Община Горна Оряховица – г-жа Людмила Илиева, както и част от кандидатите за общински съветници. Байчев получи и сериозна подкрепа от специалните гости на събитието – евродепутата Радан Кънев и политолога проф. Евгений Дайнов.

„Трудно давам подкрепа и доверие в аванс. Затова съм щастлив, че мога да го направя напълно заслужено, защото с Данчо и Людмила сме минали много битки заедно. Битки, които са ме убедили, че и двамата са смели, честни и последователни политици. Аз им давам своята подкрепа, направете го и вие! Аз ще продължа да помагам и ще съм  тук  всеки път, когато е нужно. Но понеже пътят от Брюксел до Долна Оряховица никак не е кратък, ще ви помоля да ми спестите идването за балотаж и да изберете Йордан Байчев още на първи тур”, призова Радав Кънев.

Евгений Дайнов пък се върна 5-6 години назад във времето, когато заедно с Йордан Байчев и Людмила Илева създадоха Политическа академия „Атанас Буров“. „Създадохме я не на жълтите павета, а тук, със седалище Горна Оряховица. Създадохме я без една стотинка външно финансиране, а с постоянство и ентусиазъм и основната заслуга е тяхна. През тези години видях с колко плам, умения и постоянство тези хора  израснаха като политици и то до степен сами да започнат да обучават други хора. Сигурен съм, че и като кметове ще свършат тази работа, за която ще ги изберете“, обясни Дайнов.

„Радвам се да видя толкова много усмихнати лица. Но освен усмивки виждам и решителност и, уверявам ви, тя е напълно основателна, защото  днес с това събитие ние поставяме началото на възраждането на Долна Оряховица. Днес ние правим първата крачка от едно пътуване, което след 4 седмици ще ни доведе до спечелване на изборите в Долна Оряховица, а след 4 години до обновяване на облика и възраждане на духа на града ни.

Защото в мое лице Долна Оряховица ще има кмет Ще има кмет, който ще решава проблемите.

Кмет, който ще е на разположение на гражданите – ще имам фиксиран приемен час и ще създам онлайн платформа за сигнали и въпроси от гражданите. Защото кметът може да си свърши работата, само ако чува проблемите.

Кмет, който ще работи в сътрудничество с Училището, Читалището, Пенсионерския клуб, Младежкия дом

Кмет, който ще организира почистването не само на централната, но и на вътрешните и крайните улици и гробищния парк.

В мое лице Долна Оряховица ще има смел и упорит кмет, който ще бъде партньор с кмета на общината. Защото кметът на Горна не е началник на кмета на Долна. Те трябва да работят в сътрудничество и партньорство, за да се развива населеното място.

Ще бъда смел и отговорен кмет и ще се боря за специален статут на Долна Оряховица като единственият град в общината, освен общинския център. Няма да позволя да се поставя под един знаменател нашия град, в който живеят 3000 души и села като Стрелец и Паисий с по 200 жители. Този специален статут ще доведе и повече средства за облагородяване на града ни.

Всичко, което имаме в Долна Оряховица – Читалище, училище, парк, площад, Младежки дом, всичко това го има, защото някой преди мен се е потрудил, някой е вложил времето и усилията си, някой е приложил знанията и уменията си, някой е вградил себе си, за да я има Долна Оряховица. Аз се чувствам длъжен да съхраня и развия изграденото от предците ни, за да завещаем на тези след нас един град, с който да се гордеят. Благодаря ви, че заедно ще възродим Долна Оряховица“, каза и самият кандидат за кмет.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Йордан Байчев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати