Петък, 30 Сеп 2022
            
Светски

Официално бяха открити празниците «Свищовси лозници» 2019

  28.09.2019 09:51
Официално бяха открити празниците «Свищовси лозници» 2019

На 27 септември за поредна година стартираха есенните празници в Свищов «Свищовски лозници». Временно изпълняващата длъжността кмет на община Свищов Анелия Димитрова официално откри тридневните тържества в града, като подчерта важността на празника в исторически план и символичното значение, което той има за жителите на крайдунавския град. Приветствени слова към жителите на Свищов поднесе и народният представител д-р Станислава Стоянова, а Великотърновският митрополит Григории благослови Свищов и пожела здраве и благоденствие на всички миряни.
Малчуганите от ДГ "Васил Левски" в Свищов се представиха отлично с изпълнението "Мой роден град", а празничната вечер продължи с концерт на Михаела Филева, Pavel & Venci Venc‘, които направиха невероятен концерт за стотиците млади хора в центъра на града.В края на своето вълнуващо представяне, Михаела Филева получи букет цветя и кошница квалитетни вина на «Винарна Свищов», с комплимент от директора на дирекция «Култура и културно наследство» Росен Маринов.
Pavel & Venci Venc‘ също бяха изненадани с подобен жест, но най-силно бяха впечатлени от невероятната публика на Свищов, което ги провокира да представят най-новата си песен за първи път на живо именно пред свищовската публика.  Pavell & Venci Venc’ споделиха, че имат особен сантимент към бъдещия хит, който са създали със специалното участие на Любо Киров и който посвещават на най-близките си хора. Клипът на новото парче се очаква да излезе през октомври.


Ключови думи
Свищовски лозници
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати