Понеделник, 03 Oct 2022
            
Общество

Три Библиотеки в Горнооряховско ще обогатят фондовете си по програма на Министерството на културата

  20.09.2019 10:14
Три Библиотеки в Горнооряховско ще обогатят фондовете си по програма на Министерството на културата

Три читалищни библиотеки в община Горна Оряховица ще обновят фондовете си по програма на Министерството на културата. От ведомството обявиха резултатите по „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ за 2019 г. Сред одобрените за финансиране проекти са на НЧ „Христо Козлев 1883“ в Долна Оряховица, НЧ „Градина Върбица 1894“ във Върбица и НЧ „Иван Вазов 1893“ в Първомайци. Тези проекти са за съответно 1 189 лв., 1 140 лв. и 1 126 лв., като според регламента на програмата 10% от стойността се поема от кандидатстващия.
Общо 467 проекта на обществени библиотеки в цялата страна са одобрени по програмата. За нея Министерството на културата е предвидило 999 897 лв. Приоритет на програмата е обновяване на библиотечните колекции за насърчаване на интереса към книгата и четенето и съдействие за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.  
С отпуснатите средства ще бъдат купени книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека. В проектните предложения се включват 20% произведения на български автори.


Ключови думи
библиотеки
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати