Понеделник, 15 Мар 2021
            
Други

8550 ученици във Велико Търново влизат в клас в понеделник

  13.09.2019 17:07
8550 ученици във Велико Търново влизат в клас в понеделник

С оптимален прием и повече ученици спрямо миналата година Велико Търново ще посрещне новата учебна година. Над 8550 момчета и момичета ще прекрачат класните стаи в понеделник. 6799 от учениците ще чуят първия звънец в общинските училища, а над 1750 – в професионалните гимназии.

Почти във всяко училище има деца, които са на великотърновци, завърнали се от чужбина - близо 20 са тези ученици само в ОУ „Бачо Киро“ и Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Гимназии в старопрестолния град са избрани от ученици и техните родители дори от Южна България.

Всички училища във Велико Търново и на територията на общината са в готовност за първия учебен ден идната седмица. Това увериха директорите на учебните институции, с които кметът Даниел Панов проведе работна среща.

Той припомни, че в Старата столица новата учебна година започва с пет изцяло обновени учебни бази – СУ „Владимир Комаров“, Спортно училище „Георги Живков“, СУ „Георги Раковски“, ПМГ „Васил Друмев“, ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. На финал са дейностите от основния ремонт на СУ „Емилиян Станев“, обхващащи вътрешните помещения. Предстои обновяване на ОУ „Петко Р. Славейков“ и ОУ „Неофит Рилски“ /Килифарево/, както и в професионалните гимназии по строителство, архитектура и геодезия, по туризъм и по електроника. Както досега, ръководството на всяко училище ще изведе най-приоритетните за ремонт обекти, за да продължи системното подобряване на сградите, помещенията, дворовете, спортните съоръжения и др.

„Благодаря ви за разбирането, за доброто управление на всички училища, за екипната ни работа в името на нашите деца – великотърновчетата, за спокойната работа дори в малките училища в населените места“, обърна се Даниел Панов към директорите на училищата. Той подчерта, както на държавно ниво, така и в общинските политики образованието остава основен управленски приоритет.

 

 

 


Ключови думи
първи клас Велико Търново ученици
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати