Събота, 01 Oct 2022
            
Други

Във Велико Търново започнаха същинските строителни дейности по новия тренировъчен терен за футбол

  09.07.2019 12:07
Във Велико Търново започнаха същинските строителни дейности по новия тренировъчен терен за футбол

Във Велико Търново стартираха същинските строителни дейности по новия тренировъчен терен за футбол, който ще бъде изграден над Спортното училище в кв. „Бузлуджа“. Кметът Даниел Панов посети обекта и провери хода на работата, след като вече са факт съгласуването и разрешаването на всички въпроси, свързани с подземните комуникации и мрежи.


Активно се работи по присъединяване на новия футболен терен към ВиК мрежата на Велико Търново. От утре започва и изграждането на съвременната дренажна система. Тренировъчното игрище ще има и поливна система, за да бъде предпазвано изкуственото тревно покритие. Ще бъде монтирано и осветление, което ще позволи занимания във вечерните часове.
Новото игрище ще е със стандартни според футболните изисквания размери – 105/68 метра, ще бъде монтирана ограда от плетена мрежа с височина от 6 метра, ще има и обходна алея. За изграждането му правителството отпусна 700 000 лева.
Спортният обект ще подобри условията за подготовка както на близо 300 таланти от школата на ФК „Етър“, така и на учениците от Спортното училище.


Ключови думи
стадион
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати