Сряда, 28 Сеп 2022
            
Светски

На сбор в село Константин (СНИМКИ)

  01.06.2019 17:37
На сбор в село Константин (СНИМКИ)

1-ви юни е празник за жителите на еленското село Константин. Денят на детето обаче остава на заден план, защото съвпада със селския сбор. И то какъв, един от най-големите в региона. При това цветен и доста колоритен.
Всъщност главната улица на селото се покрива със сергии още от ранна утрин, но противно на очакванията движението никога не се спира, защото става въпрос за главния път за Сливен и прохода „Вратник“. Затова по-старите шофьори знаят, че на 1-ви юни през Константин се преминава доста трудно.
За сметка на това има много хора, а за радост на децата винаги за сбора пристига и виенско колело. Цените са народни, има за всеки по нещо. Особено за ценителите на турската мода. Дрехите, които се продават са основно от южната ни съседка. Има от тениски с лика на Меси до шалвари, джапанки и дънки.
Сладките изкушения са задължителни, не може без захарен памук, сладолед, казанлъшки понички и любимите на всички времена кебапчета. В Константин задължително се предлагат и телешки кюфтета.
На сбора не липсват и вехтошари. Продават се стари телевизори, телефони, зарядни, инструменти, велосипеди и посуда. Покрай сергиите има и продавачи на разсад, а най-култовото място е сладкарницата в центъра, която от години работи по-скоро като кръчма. Там бирата се лее през целия ден.
Сред толкова веселие, пиво и усмивки човек може да си помисли, че на жителите в селото всичко им е наред. Но явно не е, защото по време на избори всички по някакъв начин са мотивирани да гласуват…
 


Ключови думи
Константин сбор
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати