Сряда, 28 Сеп 2022
            
Общество

Деца от Велико Търново се преобразиха като полицаи в голяма кампания за пътна безопасност

  31.05.2019 14:09
Деца от Велико Търново се преобразиха като полицаи в голяма кампания за пътна безопасност

Десетки деца от Велико Търново и общината се преобразиха като полицаи в голяма кампания за пътна безопасност. Акцията стартира на главната улица „Васил Левски“ в старопрестолния град. Облечени в жилетки и поставили фуражки, малчуганите и учениците, подпомагани от редови полицаи, спираха шофьорите и им раздаваха листовки за разумно и толерантно поведение на пътя. С флаери се сдобиха и пешеходците, тъй като и те са участници в движението и следва да се съобразяват с трафик и условията и най-вече – с обозначените места за пресичане на улиците и булевардите.
Инициативата обхвана както Велико Търново, така и много населени места от общината – Дебелец, Килифарево, Арбанаси, Балван, Ресен, Самоводене, Беляковец и др. Участваха и 20 деца – възпитаници на Детската полицейска академия към Основно училище „Петко Р. Славейков“ в старопрестолния град.
Акцията бе част от общинската кампания „Намалете скоростта заради децата“. Организатори бяха Община Велико Търново, Областна дирекция на МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Сдружение на кметовете и кметските наместници.
 


Ключови думи
деца кампания
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати