Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

Повече от 50 деца с родителите си участваха в риболовния турнир „Хвани и пусни“

  06.05.2019 20:34
Повече от 50 деца с родителите си участваха в риболовния турнир „Хвани и пусни“

За втора поредна година край В. Търново се проведе детски риболовен турнир „Хвани и пусни“. Над 50 деца, доведени от своите родители, се събраха при езеро „Света гора“, за да се включат в спортната надпревара, прераснала в чудесен празник на открито.

За да поздравят участници и организатори, откриването на проявата уважиха великотърновският кмет Даниел Панов и народните представители Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов. „Винаги съм подкрепял добрите инициативи, особено, когато насърчават подрастващите да бъдат активни, да спортуват и да прекарват повече време сред природата“, коментира инж. Даниел Панов.

Повече от три часа младите участници в турнира, оборудвани с телескопи, кепове, живарници и стръв, се състезаваха с ентусиазъм, борейки се за трофеи в две категории - най-голямо количество уловени рибки и най-голяма риба.

Победител в оспорваното състезание за общо тегло уловена риба стана 12 годишният Георги Георгиев Иванов от град София с 6,470 кг. На второ място се класира Георги Георгиев Стефанов от Велико Търново, на 11 г., с 6,000 кг. уловена риба, а на трето място – Пресиян Христов Йорданов, също от Велико Търново, на 11 г., с 4,700 кг. улов. Най-голямата риба улови Мартин Йорданов от Велико Търново – шаран с тегло 1,700 кг.

Победителите получиха купи и медали, както и въдици, макари и риболовни принадлежности, осигурени от магазин „Щука“. Всички участници в надпреварата получиха грамоти за своето отлично представяне, ваучери за риболовни принадлежности от ЕТ „Иван Гаджев“ – рибен магазин, лакомства и напитки от фирма „Престиж“ и GO GRILL.

След края на  турнира, уловените над 5000 рибки – шарани, бяха пуснати за зарибител във водите на река Янтра, с което всеки от младите участници допринесе за обогатяване на рибните запаси във водоема.

Инициативата, която вече се превръща в традиционно събитие, е на общинския съветник Деян Хаджийски и Димчо Христов от риболовен магазин „Щука“, като и тази година се проведе с подкрепата на евродепутата Ева Майдел и местни спонсори. Събитието цели да се привлече вниманието на деца и възрастни към дейностите по опазване на околната среда и да възпита у подрастващите  отговорно поведение по отношение грижата за запазване на биоразнообразието във водоемите.

 


Ключови думи
риболовен турнир
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати