Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

ПМГ „Васил Друмев” празнува

  25.04.2019 11:44
ПМГ „Васил Друмев” празнува

Днес Природо-математическата гимназия - една от най-елитните във Велико Търново, чества своя Празник на училището. Строени около паметника на своя патрон – Васил Друмев, ученици и учители посрещнаха с чувство на гордост знамето на училището и изслушаха химна на България. Гости на тържеството на ПМГ „Васил Друмев” бяха и учители от Германия.

Слово за гимназията, чието начало е още през 1971 г., произнесе директора на гимназията Ангел Гушев. Тогава, на 1-ви септември училището разтваря врати за първите 150 ученици и 12 грижливо подбрани учители, а пръв директор е Никола Високов. „Поколения са свързали професионалното си израстване и живота си с ПМГ „Васил Друмев”. Днес тя е модерно, конкурентно-способно и привлекателно училище, гарантиращо качествено образование и даващо възможност за пълноценна реализация. Накрая, нека си спомним думите на Васил Друмев, че науката е едно от най-могъщите двигатели на човечеството и си пожелаем да съживим този стремеж към познание. Защото той гради утрешния ден, за да продължи да я има великотърновската Природо-математическа гимназия. Честит празник!"

 Ученици припомниха живота и делото на патрона на училището Васил Друмев, а десетокласници поднесоха цветя на паметника му в знак на преклонение и признателност.

С много и интересни събития по кабинети и на игрището в гимназията е белязан целия празничен ден. След тържеството ученици от 10-ти „д” клас изнесоха миниспектакъла „Изповед в бяло”, посветен на вредата от наркотиците. Методическо обединение по математика и информатика представя Компютърна математика – задачи и математическа викторина. Представянето на проекти „Космически кораби” и „Звездна математика” бе в интерактивната зала. В празничната програма са включени още: „Представители на периодичната таблица – действие”, турнири по футбол, волейбол и баскетбол, викторина „Познаваме ли Патрона на нашето училище”, литературно четене, презентации.

 А средствата, събрани от продажбата на кулинарните изкушения от подредената изложба, са за лечението на Никол.

Ана Райковска

 

 

 


Ключови думи
ПМГ "Васил Друмев" празник
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати