Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

Голямата награда на „Танцова въртележка” за подрастващи е за Балетна формация "Търговище"

  13.04.2019 20:47
Голямата награда на „Танцова въртележка” за подрастващи е за Балетна формация \

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев връчи Голямата награда за цялостен принос в първите две възрастови категории – от 5 до 8 и от 9 до 11 г. на конкурса „Танцова въртележка” на Балетна формация „Търговище”. Купата е придружена с парична премия и с връчването й приключи вторият ден от конкурса, в който участват близо 900 деца и младежи от 29 танцови школи от цяла България.
През втория ден се състезаваха групи и формации в първите две възрасти, отново в три раздела – клачисечски балет, съвременни и характерни танци. Изпълнителите са оценявани от жури в състан Цветанка Гергинова – председател, доц. д-р Анна Папулова, Алекс Асенов и Марин Удварев. Те връчиха и останалите награди в конкурса.
В класиката победители при най-малките групи са децата от Танцова школа "Ритъм" при НЧ"Напредък - 1870"  - Лясковец. При формациите първото място е за Балетна формация „Търговище”.
UN BESO ART & DANCE CENTER от Велико Търново печели първото място при групите в категория „Съвременни танци”. FREEDOM Dance Studio от Русе е победител в същата категория при формациите.
UN BESO ART & DANCE CENTER и Virginia ballet от Велико Търново печелят първите места за характерен танц съответно за групи и формации.
В следващата възрастова група от 9 до 11 години първото място за група в класическия балет е за Танцова школа „Лиана” от Габрово. Балетна школа „Ритам” от Лясковец пъчели първото място за формация в тази категория.
При съвременните танци победители и при групите, и при формациите са Virginia ballet от Велико Търново.
Танцова школа „Лиана” печели първото място при групите за характерен танц, а при формациите първото място е за Балетна формация „Търговище”.
Децата от Търговище отнесоха и голямата купа за цялостно представяне.
 


Ключови думи
Танцова въртележка
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати