Неделя, 14 Мар 2021
            
Други

Бивш полицай плаши с пистолет изоставила го жена и новия й мъж

  12.04.2019 10:38
Бивш полицай плаши с пистолет изоставила го жена и новия й мъж

Изоставен мъж нападна и заплаши с убийство бившата си любима и сегашния й партньор. Среднощният екшън се разиграл в малките часове на 10 април в двора на вила в местността Под Арбанашко бърдо. В любовния триъгълник са замесени горнооряховчаните Красимир и Радина и софиянецът Емил, който не може да преживее раздялата с любимата си.
Красимир и Радина всъщност са били двойка доста време преди да се разделят миналата година. След раздялата им жената среща Емил и той идва да живее при нея в Горна Оряховица, във въпросната вила. Мъжът някога бил полицай, но сега се занимава със строителство. Връзката им продължила 7-8 месеца, но в крайна сметка тя я прекратила и го помолила да си тръгне. Междувременно се сдобрили с Красимир и в средата на февруари той се мести да живее при нея на вилата.
Емил си тръгнал, но не можал да преодолее раздялата. Пишел съобщения всеки ден и звънял по телефона, настоявайки да се съберат отново. И така до нощта на 10 април. Радина и Красимир работят до късно. Въпросната нощ той се прибрал преди нея и чул да паркира колата около 1.30 часа. После се разнесли викове, Красимир изхвърчал навън да види какво става и видял Емил да дърпа жената. След това се обърнал и се нахвърлил на мъжа. В ръката си държал пистолет, ударил го с дръжката по главата и лицето, а когато Красимир паднал на земята, насочил оръжието към главата му и казал „Ще те очистя”. В суматохата стрелял във въздуха. Паникьосаната Радина се разпищяла, нападателят се объркал и започнал да повтаря как трябва да са заедно с нея и как Красимир трябва да се разкара. В крайна сметка си тръгнал.
Радина и Красимир слизат веднага в Полицията в Горна Оряховица и подават жалба. Дежурният веднага подал за издирване Емил, но той така и не е намерен в следващите два дни. Изплашени до смърт двамата не смеят да се върнат във вилата и спят на хотел. На другата сутрин полицаите правят оглед и намират гилза от боен куршум. Междувременно Красимир си вади медицинско, а Радина пуска иск за ограничителна заповед срещу Емил.
Ден по-късно Емил звъни на Радина с искане да си „уравнят” версиите за пред полицаите. Вечерта пък се обажда на майка й и обяснява как той никога няма да нарани дъщеря й, но Красимир щял да го очисти, ако не се махне.
Радина и Красимир живеят в страх, още повече, че реална помощ от Полицията не получават. Дори напротив – оказало се, че ще минат няколко дни преди да започне сериозно разследване. Местността Под Арбанашко бърдо, нищо че е близо до Горна Оряховица, всъщност е в землището на Арбанаси, съответно на Великотърновска община. Така че е в юрисдикцията на Търновското полицейско управление. Ако са знаели, Радина и Красимир са щели да отидат направо в Търновската полиция. Но сега те трябва да изчакат случаят им да бъде прехвърлен от едното в другото управление и тогава да започне разследването.
Полицаите ме посъветваха да не давам гласност на случая, защото това само щяло да попречи на разследването. Но аз искам да разкажа историята си, защото не мога да се съглася, че случаят е безобиден. Когато някой вади пистолет насреща ти и ти говори несвързани неща, той е опасен. Страхувам се за жена си. Работите ни са такива, че се прибираме късно вечер, аз не мога да я посрещам всеки ден, не мога да й осигуря защита. А явно и полицията не може. Дал бил един месец срок, в който, ако не се съберат, ще се върне да ме убие. И как да живеем спокойно в такъв случай. Малко ли жени бяха убити от ревнивци само в последните години. Трябва да се поглежда по-сериозно на такива закани, казва Красимир.


Ключови думи
полицай пистолет
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати