Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

След два месеца ще е готов новият път между Зоната и кв. „Бузлуджа”

  02.04.2019 16:26
След два месеца ще е готов новият път между Зоната и кв. „Бузлуджа”

„През лятото новият път, който ще осигури пряка връзка между Зоната, кв. „Бузлуджа” и пътен възел „Качица” ще бъде готов”, каза за в. „Кореспондент” Динко Кечев – директор на дирекция „Строителство и устройство на територията” в Общината. Излизат подземни комуникации, които не бяха известни в началото на строителството. В момента се прави полага фракция за основата, т.н. пътно легло. Предполагам, че след два месеца пътят ще е готов, допълни той.

 Новата отсечка започва като продължение на ул. Стоян Коледаров”, минава покрай газстанцията между двата квартала и стига до ул. „Иларион Драгостинов”, по-точно до кръговото край Старческия дом. От газстанцията към кръговото кръстовище на „Качица” тя излиза покрай „Практикер” като се включва в до сега съществуващият път водещ към Зоната.  

 Пътят, който е чакан и отлаган с години е дълъг е 573 метра, като ширината на уличното платно е 14 метра – две улични платна по 7 метра. Предвиждат се тротоари от двете страни по 2 метра, както и улично осветление. В момента се полагат тръбите за него.

 По новия път колите ще се движат със скорост до 40 км/час. Такова е предвиденото ограничение. Изпълнител на обекта е „Пътни строежи” – Велико Търново, а стойността му е близо 1,850 млн. лева, осигурени от държавата.

Предвиждат се три слоя асфалт, като е неплътната смес е 4335 тона и още 9700 кв. метра износващ слой.

Ана Райковска

 


Ключови думи
път Зоната "Бузлуджа"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати