Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Венцислав Спирдонов: Дълбок поклон пред всички наши предци, за които България бе висш идеал

  03.03.2019 06:13
Венцислав Спирдонов: Дълбок поклон пред всички наши предци, за които България бе висш идеал

Скъпи великотърновци и жители на общината,

Честваме българското Освобождение.

Датата Трети март 1878 година ни връща към Руско-турската освободителна война, с която приключва периодът от 500 години османски мрак, надвиснал над нашия народ. България отново излиза на европейската карта. Ние, българите, отново имаме своя свободна държава и църква.

Преди 141 години е изпълнена мисията на редица поколения четници, възрожденци и български герои. Руската войска побеждава във войната, но това надали би станало без онази изключително ценна помощ на нашето опълчение.

30 000 български герои гордо, смело, жертвайки живота си, се сражаваха по полетата и върховете на нашите земи, за да бъде факт свободата, официализирана на 3 март 1878 година.

По тази причина ние, великотърновци и всички българи, трябва силно да се гордеем с нашата идентичност и национална принадлежност!

Дълбок поклон пред всички наши предци, за които България бе висш идеал. Дълбок поклон и пред руската армия, която се бори за българската свобода!

Нека, обаче, се запитаме – следваме ли днес заветите на тези, пред които свеждаме глава и които почитаме?

Наш дълг към тях не е само да ги помним и почитаме, но и като тях да обичаме България и Велико Търново, да работим за просперитета на нашата държава, да бъдем обединени в отстояването на всяка една кауза в името на Велико Търново и Отечеството.

В този дух, с тази мисля трябва да възпитаваме и нашите деца.
За да я има България!

Честит Трети март!
Честит Национален празник!

Венцислав Спирдонов
Председател на Великотърновски общински съвет


Ключови думи
Спирдонов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати