Събота, 01 Oct 2022
            
Общество

Младежкият парламент и „Ротари клуб” работят съвместно за откриване и решаване на младежките проблеми в Горна Оряховица

  27.02.2019 15:15
Младежкият парламент и „Ротари клуб” работят съвместно за откриване и решаване на младежките проблеми в Горна Оряховица

Какво е бъдещето на младитe в Горна Оряховица? Трябва ли да стоим и чакаме някой да поправи обкръжаващата ни среда или да свърши нашата работа? Въпроси на които трудно се намират отговори. С тази нелека задача се заеха младежите в Горнооряховски младежки парламент. Идеята за проучване на общественото мнение и нагласа младежите получиха от „Ротари клуб Горна Оряховица и Лясковец”. За да изпълнят задачата, разработиха и разпространиха онлайн анкета, отнасяща се до младите хора в града и техните интереси. За кратко време анкетата беше попълнена от рекорден брой участници.
В анкетата младежите посочиха своите желания и идеи за подобряване обстановката в Горна Оряховица, липсите и плюсовете, които са налице. Във връзка с това в началото на изминалата седмица „Горнооряховски младежки парламент” се срещна с „Ротари клуб”, за да обсъди анализа на анкетата. Изводите са сериозни, но се налага по-подробно проучване, което да конкретизира какво точно е нужно на младежите. Образование, спорт, личностно развитие - основни направления, които бяха изнесени като анализ от анкетата.
Започна проучване на занемарените спортни площадки на открито, на желаните професии в града, на терени за залесяване с доброволен труд и мерки за екологична дейност. „Възникна и въпросът, до каква степен сме готови да се включим всички ние - жителите на града, за да постигнем своите желания в една или друга област. Не е въпросът само в желанията, защото ситуациите в града зависят от всеки един от нас, а в създаването и в опазването на направеното. Затова ще продължим да правим анкети, чрез които да намерим конкретни отговори на тези сложни проблеми.Ще се радваме ако отправяте и вашите предложения директно на адреса на младежкия парламент [email protected]”, разказаха младежите за начинанието си.
Предстоят бъдещи проекти и подобрения, но Горнооряховски младежки парламент съвместно с „Ротари клуб - Горна Оряховица” продължават със задълбочени проучвания, които ще изчистят данните и ще изведат на преден план практичните предложения и решения за проблемите в града.
 


Ключови думи
Младежки парламент
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати