Неделя, 09 Oct 2022
            
Общество

Община Горна Оряховица кандидатства за увеличаване на капацитета на Домашния социален патронаж

  10.02.2019 00:21
Община Горна Оряховица кандидатства за увеличаване на капацитета на Домашния социален патронаж

Проект за оборудване и обзавеждане на материалната база на Домашния социален патронаж внася Община Горна Оряховица. С проекта Общината кандидатства пред Фонд „Социална закрила“ към МТСП, като целта е да бъде увеличен капацитетът на Патронажа. Това ще стане, ако бъде сключен договор между Общината и Фонда.
Към момента от Домашния социален патронаж се възползват 320 души. Местата са непрекъснато заети, а чакащите за включване към услугата са 160 човека – 30 от 2016 г., 41 от 2017 г. и 89 от 2018 г. Именно големият брой чакащи кара Общината да увеличи капацитета, като на първо време възможността е той да стане 370 потребители.
За обезпечаване на дейността е нужно купуването на работни маси с вградени шкафове и с вградени мивки, резачка за зеленчуци и професионална готварска печка. Изискване на Фонд „Социална закрила“ обаче е кандидатът да осигури поне 10% от общия бюджет на проекта.
Стойността на проектното предложение на Община Горна Оряховица е 20 хил. лв. Съгласието си за съфинансиране с 2 хил. лв. дадоха общинските съветници на последната си сесия.
Биляна МИЛЧЕВА
 


Ключови думи
патронаж
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати