Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Лясковчани безвъзмездно почистиха паметниците на Никола Козлев и Цани Гинчев в града

  21.01.2019 17:57
Лясковчани безвъзмездно почистиха паметниците на Никола Козлев и Цани Гинчев в града

Едни от най-знаковите паметници на културата в Лясковец бяха безвъзмездно почистени през почивните дни. Не само бюст-паметниците на двамата най-видни лясковски книжовници - Никола Козлев и Цани Гинчев, намиращи се в централния градски парк, но и площадките около тях светнаха от чистота. Това направи фирма AMV Blast, която се занимава с почистване на всякакви повърхности чрез пясъкоструене. Фирмата бе потърсена от кмета на общината д-р Ивелина Гецова.


От близо 6 г. AMV Blast предлага стопроцентов метод за премахване на ръжда, боя и замърсявания от всякакви повърхности. Пясъкоструйната обработка е начин за почистване на повърхността под въздействието на пясък или друг абразив който се изпуска чрез въздух под високо налягане върху детайла за почистване. Използват се различни видове абразивни средства в зависимост от материала, който се третира. Пясъкоструйната технология се използва за почистване на метални повърхности, дърво, камък, пластмасови предмети, както и при отстраняване на отлагания върху бетон, почистване на фасади на сгради и др.


Кметът на общината изказва своята благодарност на двама собствениците на фирмата Милен и Валери Богданови, които безвъзмездно с труд и необходимите скъпи материали извършиха почистването. За националния празник или най-късно до празника на града д-р Гецова има намерение да ангажира служителите на AMV Blast за почистването и на други знакови паметници и сгради в града, като например Паметника на загиналите във войните лясковчани.


Ключови думи
AMV Blast
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати