Сряда, 28 Сеп 2022
            
Темида

Съдът остави в ареста мъжа, потрошил с брадва колата на курсанти от НВУ

  16.01.2019 13:43
Съдът остави в ареста мъжа, потрошил с брадва колата на курсанти от НВУ

Днес, 16 януари 2019 г., по искане на Районна прокуратура - Казанлък Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Йордан. П., на 32 г. На мъжа е предявено обвинение за това, че на 13.01.2019 г., на пътя Сливен – Гурково, нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак на лек автомобил, управляван от П. А., на 20 г. В колата, заедно с А., пътували още четирима курсанти от НВУ „Васил Левски“. При извършения разпит обвиняемото лице признава вината си.
По образуваното производство под ръководството на Районната прокуратура в Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.
Съдът уважи искането на Районна прокуратура - Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан /5 присъди/ за престъпления против собствеността. Настоящото престъпление  по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс е умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” до 5 години и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.
Йордан П. е изтърпял наказание „Лишаване от свобода“ от една година и един месец по последното си осъждане през януари 2013 г., т. е.  реалната опасност да извърши и друго престъпление е налице. Доказателствата по делото сочат, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес, от което следва изводът, че може на се укрие от наказателно преследване.
Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора.


Ключови думи
курсанти
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати