Петък, 30 Сеп 2022
            
Спорт

Горнооряховчани спечелиха Коледния турнир по бридж в Стражица

  30.12.2018 17:41
Горнооряховчани спечелиха Коледния турнир по бридж в Стражица

Горнооряховчаните Милен Маринов и Любомир Ницов спечелиха традиционния Коледен турнир по бридж в Стражица. Състезанито се провежда вече две десетилетия в края на годината. Организира се със съдействието на Общината и с личната ангажираност на председателя на Общинския съвет Илиян Маринов, който е запален бриджьор и се пробва и на състезателните маси.
Тази година в турнира участваха 11 двойки, които играха всеки срещу всеки по система с еднакви карти на всяко игрално поле. По този начин се елиминира възможността с късмет и добри карти да вървиш напред, а се оценява умението на играчите и синхрона между тях, обясняват организаторите.
Най-важното умение в бриджа е залегнато в името на играта – да изградите мост с партньора си и да постигнете екип, който да действа като един, обяснява по-младият член на шампионската двойка Милен Маринов. Двамата се познават от много години и именно от Любо Милен е научил първите си уроци в бриджа. От няколко години успешният им тандем се изявява на подобни регионални състезания, като турнирът в Стражица печелят за трета поредна година. Извън играта двамата имат твърде различни професии и интереси. Милен работи в банка, а Любо – в „Локомотивно депо”. Когато започне раздавенето на картите обаче постигат удивителен синхрон и единомислие.
 


Ключови думи
Милен Маринов бридж
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати