Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

ДГ „Щастливо детство“ в Горна Оряховица подкрепи „Българската Коледа“

  20.12.2018 14:19
ДГ „Щастливо детство“ в Горна Оряховица подкрепи „Българската Коледа“

За пета поредна година  детска градина “Щастливо детство“ - гр. Горна Оряховица организира Коледен благотворителен базар. Тази година той премина под надслов „Подари надежда на дете в беда“, иницииран и организиран от родители и педагози. Събраните средства бяха дарени в подкрепа на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ –  за подпомагане на деца с тежки заболявания и увреждания.


Цветни коледни картички, сурвакници, коледни и новогодишни украси и кулинарни изкушения, приготвени от съпричастните родители,  подредиха в коледния си базар децата от детската градина. Учители, родители и деца съвместно изработиха експонатите в организираните коледни работилнички по групите и така всички усетихме  коледния дух, радостта и вярата в доброто и беше споделена тази отговорност към благородната кауза.


Набирането на средства продължи в реализираните съвместни инициативи с учениците от IV “г“ клас на СУ „Георги Измирлиев“. Децата и учениците от двете образователни институции си размениха гостувания за участие в благотворителния коледен спектакъл в детската градина „Магията на Бъдни вечер и Коледа“, където децата възстановиха традициите на коледния обичай, подредена бе автентична коледна трапеза, звучаха коледни песни и в организирания благотворителния базар в училище.


Ръководството и екипът на детската градина благодарят на всички родители, близки на децата и приятелите от  IV “г“ клас на СУ „Георги Измирлиев“ за партньорството и реализацията на благотворителната инициатива.


Ключови думи
Щастливо детство
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати