Неделя, 14 Мар 2021
            
Общество

Коледарчета и Дядо Коледа зарадваха малките пациенти в Детското отделение на Областната болница

  19.12.2018 12:22
Коледарчета и Дядо Коледа зарадваха малките пациенти в Детското отделение на Областната болница

Коледна програма зарадва най-малките пациенти в Областната болница д-р „Стефан Черкезов“. Събитието се провежда по традиция всяка година и се подготвя от педагога Валентина Димитрова.
Специалният кът в Детското отделение се оказа тесен за всички гости, които дойдоха да зарадват децата. И действително по детските лица се появиха усмивки, особено когато Снежанка призова всички да повикат Дядо Коледа. Той разбира се обеща да даде подаръци за всички и беше бурно аплодиран от малчуганите.
Водещ на програмата беше Валентина Димитрова, която благодари на всички дарители през годините, които са помагали за Детския кът и са правили дарения.
„Вече имаме елха, която е дарена от общинските съветници Стоян Витанов, Петко Тюфекчиев. Благодаря на народните представители Весела Лечева, Милен Михов, през годините и Мариана Бояджиева, както и на Явор Божанков. Благодаря на всички, които даряваха за Детския кът, включително на родителите“, сподели Валентина Димитрова.
За поредна година сред гостите беше и отец Славчо Иванов, който предаде на децата библейския разказ за раждането на Иисус Христос. А думите му бяха продължени от директора на Областната болница д-р Стефан Филев.
„Действително това е най-големия християнски празник. Това са все светли празници, които предстоят на всички вас. Пожелавам ви на тях всички болни да бъдат вкъщи и да са в семейна обстановка. Да получат големи и скъпи подаръци“, сподели д-р Филев.
Поздрав към децата отправи и директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт Пенка Игнатова, а за радост на децата в Детския кът бяха и бъдещите медицински сестри от Филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново. За да уважат празника с тях бяха и директорът на филиала доц. Диана Димитрова, както и нейният заместник д-р Даниела Тасев.
За програмата се погрижиха възпитаниците на ОУ „Димитър Благоев“, които седнаха около специално приготвена трапеза за Бъдни вечер, а коледарчета бяха първокласниците от СУ „Емилиян Станев“
Михаил МИХАЛЕВ
 


Ключови думи
коледарчета Детско отделение деца Валентина Димитрова МОБАЛ
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати