Сряда, 28 Сеп 2022
            
Светски

Над 300 ловци и риболовци преминаха в строй през Горна Оряховица

  22.09.2018 10:57
Над 300 ловци и риболовци преминаха в строй през Горна Оряховица

С празнично шествие от Детския кът до паметника на Македончето започна Първият голям ловен събор в Горна Оряховица, с който се отбелязва 120-та година от организираното ловно движение в Горнооряховско. Над 300 ловци се събраха в Деня на независимостта, за да участват в празника. Развели знамената на своите дружинки те преминаха през града, за да поставят венци пред паметниците на Георги Измирлиев и на патрона на ловно-рибарското Сдружение – Сидер Грънчаров. Шествието беше предвождано от знамето на Сдружението и от златаришкия оркестър „Репортерите”.


Празникът продължава на поляните край хижа „Божур”, където към домакините ще се присъединят и гостите им – представители на съседни Ловно-рибарски сдружения, на институции, с които си партнират ловците, на Областна управа и на двете Общини, на чиято територия развива дейност Сдружение ЛРД „Сидер войвода”.
Съборът ще открие председателят на УС на СЛРД „Сидер войвода” инж. Йордан Бобонков. След което ще има церемония по освещаване на знамената на Сдружението и на ловно-рибарските дружинки и приветствия от гостите.
От обяд до вечерта ловци, риболовци и техните гости ще се забавляват с музикална програма, която ще поведе Войводата Володя Стоянов.
120 години след създаването си Сдружение Ловно-рибарско дружество „Сидер войвода” обединява около 620 ловци и над 160 риболовци от двете общини – Горна Оряховица и Лясковец.


 


Ключови думи
Лов Сдружение ЛРД Сидер войвода
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати