Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Спорт

"Етър" вдигна Купата на кмета на Свищов на Футбол 11

  06.06.2018 10:55
\

В два поредни дни български и чуждестранни футболисти мериха сили на терените на градския стадион „Академик” и на Стопанската академия в Свиков в Турнира по футбол за Купата на кмета. Тази година за турнира пристигнаха отбори от Румъния и Украйна.
В групата от Футбол 11 футболистите на „Етър” (Велико Търново) надделяха в спора за първото място. Те се наложиха категорично над „Академик”, които останаха втори в крайното класиране. Трети място заслужиха футболистите от Кременчук, следвани в класирането от тимовете на „Чумерна” (Елена) и „Локомотив” (Горна Оряховица).

В групата на Футбол 9 победители станаха децата от украинския град Кременчук, които във финалния мач мериха сили с футболистите от „Локомотив” (Горна Оряховица). Трети в класирането на тази възрастова група остана отборът на „Чумерна” (Елена), четвърти са футболистите на град Зимнич (Румъния), пети – домакините от „Академик” (Свищов) и шести – „Стрела” (с. Ореш).

Турнирът по традиция бе закрит от кмета на община Свищов Генчо Генчев, който благодари на всички участници за спортсменската игра. Той връчи лично купите на победителите и им пожела да бъдат здрави и да постигат много успехи на спортния терен. 

На турнира бяха връчени и индивидуални отличия от председателя на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кмета Борислав Замфиров и секретаря на Общината Любомира Петрова.
При децата от Футбол 9 голмайстор на турнира стана Кристиян Славчев от „Локомотив” (Горна Оряховица), най-полезен състезател - Опрашко Захар от Кременчук,  а  най-коректен – Димчо Михайлов от „Чумерна” (Елена).
В групата Футбол 11 за голмайстор на турнира награда получи Захари Атанасов от „Етър” (Велико Търново), а Евгени Дочев от „Академик” получи отличието за най-добър вратар. Петър Цанев от „Чумерна” – бе отличен като най-коректен състезател, а Яник Юри от Кременчук – за най-полезен играч.
С купи от турнира си тръгнаха първите три отбора в класирането и в двете групи, а всички участвали отбори получиха грамоти и медали за участие.


Ключови думи
футбол Свищов
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати