Петък, 30 Сеп 2022
            
Култура

Откриват V Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“

  30.04.2018 12:47
Откриват V Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“

Петото издание на Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ ще бъде открит на 4 май в 10 ч. в Изложбените зали във Велико Търново.  Конкурсът се провежда в два раздела - вокални изпълнители и инструменталисти, като тази година събира 300 млади музиканти от България, Македония, Румъния и др. 
Конкурсните програми се провеждат в две зали, като за инструменталистите протича в Изложбени зали "Рафаел Михайлов", а за вокалните изпълнители и вокални групи тази година ще бъде в ДКС  "Васил Левски". Гала концертът на лауреатите ще започне в 19:30 на 5 май в ДКС "Васил Левски".
В програмата на Международния конкурс са включени и три клавирни концерта на проф. Борислава Танева, Ангел Николов-Grand Prix Инструментал 2017 и доц. Александър Василенко, както и представяне на песенното творчество на композитора Емил Струнджев. На 4 май е предвидена и изложба, посветена на 90 години от раждането на композитора Александър Танев и кратък филм за живота му.
Oсновната цел на конкурса е да открие и даде път на младите таланти и да подпомогне тяхното развитие. В наградния фонд са включени статуетки, медали, парични награди и много подаръци за участниците от различни спонсори.
Участниците и в двата раздела се състезават за най-големите награди: Grand Prix- Вокал и  Grand Prix- Инструментал и парична премия.


Ключови думи
Звукът на времето
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати