Сряда, 28 Сеп 2022
            
Темида

Условна присъда за измамник, взел пари "за работа в Германия"

  04.04.2018 12:30
Условна присъда за измамник, взел пари \

След внесен в съда обвинителен акт на Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебна фаза споразумение, 32-годишен мъж е осъден за извършена измама.
На 26.06.2017 г. Александър А. заблудил пострадалия, че има нужда от пари за билет до гр. Варна, за храна, тъй като не се е хранил от една седмица и за спешно откупуване на заложен телефонен апарат. Месец по-късно - на 05.07.2017 г. поддържал заблудата, че има намерение да върне заема от 60 лв. и възбудил заблуждение, че има нужда от пари за заплащане на пътуване до Германия за работа в птицеферма, които ще изпрати на следващия ден, с което му причинил имотна вреда в размер на 140 лв. Ден след това - на 06.07.2017 г. отново излъгал,  че има намерение да върне заема от 200 лв. и възбудил заблуждение, че поради повреда на МПС има нужда от пари за билет за чартърен полет до гр. Берлин и ще изпрати заетите суми след пристигането му в Германия, с което му причинил имотна вреда в размер на 240 лв.
За извършеното деяние му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от четири месеца, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.
Споразумението има последици на влязла в сила присъда

 


Ключови думи
присъда условно
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати