Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество

Ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“ дебютираха успешно в Международния турнир „Математика без граници“

  13.03.2018 09:28
Ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“ дебютираха успешно в Международния турнир „Математика без граници“

Ученици от ПГЛПИ „Атанас Буров“ в Горна Оряховица за първи път взеха участие в международния турнир „Математика без граници” за ученици от II до XII клас. На своеобразния си дебют на международна сцена, по време на провелия се в края на месец януари зимен кръг на състезанието те постигнаха много добри резултати.
Възпитаниците на гоорнооряховската професионална икономическа гимназия се състезаваха в тежката възрастова група IX – XII клас и имаха възможността да премерят своите знания и умения с ученици от различни държави - България, Русия, Швейцария, Македония, Словения, Казахстан, Узбекистан, Нигерия, Иран, Виетнам, Хонг Конг, Филипини и др.
Макар и по средата на своето обучение, сребърен медал спечели десетокласничката Полина Савова от специалност „Оперативно счетоводство“, а с бронзови медали  са отличени десетокласниците Йоанна Йорданова, Боряна Иванова и Мартина Иванова от същата специалност. Сертификати за отличното си представяне  в състезанието получиха още десет ученици – деветокласниците Нанси Стефанова, Цветомир Петров, Тодор Бакърджиев, Георги Георгиев, Мартин Въртенов от специалност „Банково дело“, Андриян Йорданов, Ренета Дерманска и Явор Радев от специалност „Електронна Търговия“ и десетокласниците Ангел Христов и Виктор Стамов от специалност „Оперативно счетоводство“. 
Преподавател по математика на отличените ученици е Петя Драганова, с която през настоящата учебна година повечето от тях работят допълнително и в групи по проект BG05M2OP001-2.004-004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.


Ключови думи
ПГЛПИ "Атанас Буров" Математика без граници Петя Драганова
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати