Сряда, 05 Oct 2022
            
Други

Община Свищов спечели проект по „Красива България“ за близо 200 хиляди лева

  23.02.2018 22:24
Община Свищов спечели проект по „Красива България“ за близо 200 хиляди лева

Управителният съвет на Програма „Красива България“ одобри финансирането на проектно предложение „Благоустрояване на открити площадки на детска градина „Чиполино” – гр. Свищов. Проектът ще се реализира по мярка „Подобряване на социалната инфраструктура” и е насочен към обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура и съобразяване със съвременните ѝ потребности, осигурявайки сигурна, осъвременена и достъпна среда за децата, посещаващи детската градина.
След проливните дъждове в началото на летния сезон през 2017 г., в дворното пространство на ДГ „Чиполино“ в Свищов са констатирани високи нива на подпочвени води и слабо оттичане на дъждовните, което води до системно задържане на вода.
Износените настилки и съществуващите съоръжения за игра на децата в детското заведение са стари и не отговарят на изискванията по Наредба №1, а допълнително влошилите се условия налагат спешна необходимост от подобряване на материалната база в детското заведение.
Директорката на ДГ „Чиполино“ сигнализира на общинското ръководство за необходимостта от създаване условия за изсушаване на терена, отводняване на сградата, обновяване и модернизиране на дворното пространство на детската градина. Община Свищов, осъзнавайки необходимостта от своевременни действия, предприема мерки и изготвя проектно предложение, с което кандидатства по програма „Красива България“ и на 22 февруари тази година предложението е одобрено. В проекта са предвидени дейности за отводняване на двора и изграждане на 5 детски и една спортна площадки с нови уреди и ударопоглъщаща настилка. С изпълнение на заложените дейности ще бъде осигурена сигурна, осъвременена и достъпна среда за 137 деца от детската градина и 22 човека педагогически и непедагогически персонал.
Директорката на ДГ „Чиполино“ Боряна Цонова посети сградата на Община Свищов, където лично благодари на кмета Генчо Генчев и неговия екип за  бързите и адекватни действия и грижата към децата на Свищов. В разговора по между им двамата бяха единодушни, че реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение и качеството на предлаганата образователна услуга.
Образованието е приоритет на Общината и с действията си, мисля че показваме целенасочена политика в тази посока. Нека не забравяме, че в бюджета на община Свищов, за 2018 година са предвидени най-много средства за образование – цели 38%,  допълни кметът на Свищов.

Бюджетът на проекта, който предстои да се реализира, възлиза на 189 474 лв., като община Свищов ще  участва със 100 421,00 лв. (53% от цялата сума).


Ключови думи
ДГ Чиполино
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати