Четвъртък, 18 Мар 2021
            
Общество

С празник на знанията и уменията завършиха Златаревите дни в Гимназията по хранителни технологии

  16.02.2018 13:49
С празник на знанията и уменията завършиха Златаревите дни в Гимназията по хранителни технологии

Най-доброто от наученото в часовете показаха възпитаници на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” в Деня на своя патрон – 16 февруари. Училището празнува 59 години от своето основаване и по традиция седмицата преди тържествения ден е посветена на патрона – учения-енциклопедист Асен Златаров.


През Златаревите дни учениците от 12 „а” клас направиха кът на Златаров, където в снимки и документи е пресъздаден живота на учения. Деветокласници пък направиха постер, а всички класове изработиха табла за патрона.
Осмите класове подготвиха изложба от декорирани чинии по техниката декупаж. Идеята е на преподавателя по изобразително изкуство Виктория Бурулянова, а реализацията е на сръчните ръце на най-малките ученици в училището. Те бяха подготвили и специален подарък за директорката Катя Велкова – ваза направена по същата техниката с посланието все така да обича и се грижи за учениците си.


В самия празничен ден младежите поднесоха цветя пред бюста на патрона в двора на училището. Деветокласничките Петя Петрова и Христина Димитрова представиха жизнения и творчески път на енциклопедиста Асен Златаров. Специално поздравление от свое име и поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев поднесе зам. кметът Йорданка Кушева. Общината винаги ще подкрепя Професионалната гимназия по хранителни технологии. От вас искаме само да уважавате своите учители, да събирате знания и да се реализирате в живота, обърна се тя към учениците.


Ние сме тук не само, за да ви възпитаваме, но и да ви обичаме. Затова аз съм горда с вашите умения. Ще направим всичко да развием всяка ваша дарба и да ви дадем знания, които ще направят пътя ви в живота по-лек. Радвам се, че всички наши възпитаници са ценени и търсени кадри от фирмите не само в региона, но и в цялата страна. Ние сме може би единственото училище, от което не е излязъл нито един безработен, каза директорката Катя Велкова в своето обръщение към момчетата и момичетата на ПГХТ.
По традиция кулминацията на празника бе награждаването на победителите в кулинарното състезание между възпитаниците на специолност „Ресторантьор”. Състезаваха се три отбора под ръководството на преподавателите Петя Димитрова, инж. Милка Иванова и инж. Росица Михайлова. Направеното от тях беше подредено във вкусна изложба и оценявано от специализирано жури.


Част от празника беше и викторина, отново с вкусни награди, състезание за най-дърга обелка от ябълка и още занимателни игри, в които се включиха всички възпитаници на училището.
 


Ключови думи
ПГХТ Проф. д-р Асен Златаров празник Катя Велкова
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати