Вторник, 27 Сеп 2022
            
Спорт

700 000 лева са вложени в стадион „Ивайло“ през миналата година

  08.02.2018 13:44
700 000 лева са вложени в стадион „Ивайло“ през миналата година

Близо 700 000 лева са вложени в обновяването на стадион „Ивайло“ във Велико Търново през миналата година. Това съобщи директорът на Общинско предприятие „Спорни имоти и прояви” Петко Павлов. Той поясни, че дейностите са част от цялостния процес на обновление на спортната база на Велико Търново, започнал от няколко години насам. Инвестициите са от спортното министерство и от бюджета на общината.
 „След ремонта на южните зали на стадион „Ивайло” и откритата лекоатлетическа писта, както и след пускането в експлоатация на западните зали /откъм ул. „Йоновка“/, през отминалата година акцентирахме на северната част на спортния комплекс и на осветлението“, каза Петко Павлов. Той посочи, че основно са ремонтирани двете съблекални, ползвани от представителния отбор на ФК „Етър ВТ” и гостуващите тимове. Помещенията вече отговарят на изискванията на УЕФА и ФИФА, което позволява на Велико Търново да приема отбори дори на топ ниво. Възстановени са два санитарни възела на трибуните, което значително подобрява комфорта на зрителите. Реконструиран и обособен е още един сектор за гостуваща публика, изградена е модерна зала за пресконференции.
„След пауза от почти 20 години осветлението на стадион „Ивайло“ отново работи. То също отговаря на изискванията на УЕФА за провеждането на срещи от груповата фаза на Шампионска лига, а лицензиран оценител изчисли, че осветлението е едно от двете най-силни в България“, поясни Петко Павлов. Той добави, че е възстановен и трафопостът, който захранва осветлението“.
Обърнато бе внимание и на футболните терени около Велико Търново. Монтирани бяха нови поливни системи на стадионите в Шемшево, Леденик, Самоводене и Килифарево.
„Направените инвестиции през последните 3-4 години определено дадоха тласък на спорта в Старата столица. Залите отново се напълниха с деца, за първи път в цялата история на стадион „Ивайло” се проведе държавно първенство по лека атлетика за мъже и жени, момичета и момчета до 16 години. За първи път „Ивайло” бе домакин и на европейски футболни квалификации за юноши до 17 години. Съоръжението прие и финали на първенства и купи по футбол за различни възрастови групи, както й този за купата на Аматьорската лига“, добави шефът на общинското предприятие.
Рекордни са приходите, реализирани от ОП „Спортни имоти и прояви“ през 2017 г. Сумата възлиза на 239 142 лева с ДДС, като близо 170 000 лева са от продажба на билети за футболни срещи. В сравнение с 2016 година ръстът в приходите е с близо 140 хил. лева.
За 2018 година от общинското предприятие планират обновяване на залата по вдигане на тежести, която единствена има предписание от РЗИ за ремонт. По проект „Красива България” е подаден проект за ремонт на покрива и саниране на хандбална зала „Сава Величков”, за което и Община Велико Търново ще отдели 112 000 лева от бюджета си.


Ключови думи
стадион "Ивайло"
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати