Вторник, 04 Oct 2022
            
Темида

Пенсионерка, подпалила съседи, получи условна присъда

  05.01.2018 13:43
Пенсионерка, подпалила съседи, получи условна присъда

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, пенсионерка, подпалила чужд имот, е осъдена на  една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок.  Гинка Г. е призната за виновна, че на 10.04.2017 г. в с. Обединение двуетажна къща с пристройка и навес на обща стойност 12640 лв. Обвиняемата е осъдена да заплати на гражданските ищци  4216 лева за причинените имуществени вреди.

Пострадалите придобили по наследство имот в с. Обединение, на ул. „Осемдесет и седма“, съседен на дома на обвиняемата. Пострадалият Н. М. посещавал имота всяка седмица, като през останалото време за него се грижел Н. Н. На 10.04.2017 г. Н. Н. заварил обвиняемата в имота и между тях възникнал конфликт по повод на извършвани кражби от пенсионерката. Н. Н. я изгонил, което я ядосало. Затова Гинка Г. решила да запали имота.
Изчакала Н. да си тръгне и през дупка на оградата влязла в двора на къщата. Запалила клечка кибрит и я хвърлила върху черга до входната врата на пристройката. Изчакала пламъците да се разгорят  и  си тръгнала, доволна от стореното. Междувременно пожарът обхванал пристройката и навеса, които изгорели.
Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В.Търново.


Ключови думи
Обединение
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати