Вторник, 17 Май 2022
            
Велико Търново Избори 2021

Йордан Грозданов: И в политиката, и в спорта успех се постига с дисциплина

  25.03.2021 16:05
Йордан Грозданов: И в политиката, и в спорта успех се постига с дисциплина

Йордан Грозданов е сред 16-те местни, свестни и известни кандидати в листата на ВМРО за парламентарните избори на 4 април 2021г. Има две висши икономически образования. Едната му специалност е „Икономист-застраховател“, а другата - „Управление на европейски проекти“ . Бил е заместник-кмет на Община Велико Търново в периода 2003-2011 г. Работи по спецалността си като икономист-застраховател и едновременно с това намира време да изрази себе си чрез това, което му носи най-голямо удовлетворение – спорта в различните му разновидности – футбол, участие в маратони, планински преходи и алпинизъм. А наскоро излезе от печат и първата му книга-пътеводител на духа, озаглавена „Искаш – успяваш“. 

-Г-н Грозданов, намираме Ви на стадион „Ивайло“ в подкрепа на поредния мач на ФК „Етър“...

-Така е. Всеки футболен мач на нашия "Етър" е важен, защото това е отбор с големи традиции в България. Шампиони на България сме били и сме дали най-добрите състезатели в националния отбор, който постигна и най-големия си успех през '94г. Надяваме се на победа,  защото тя ще ни даде увереност и сили да завършим подобаващо в групата и от следващата година отново да сме в Първата Лига на България по мъжки футбол. 

Както са уверени  футболистите, така и ние от ВМРО сме уверени, че в тези избори ще завършим с много добър резултат, както и на предишните. Мисля, че в оставащото  време до края на предизборната агитация, ще съумеем да привлечем още наши съмишленици. Тези, които се колебаят какво да изберат, да знаят, че истината е в номер 1.

-По какъв начин дисциплината в спорта е съотносима към дисциплината в политиката?

-Мисля, че това е едно от най-важните качества, което притежавайки го, човек може да направи така, че да постигне резултати. И независимо дали е политика, дали е футбол или някакъв друг спорт, без това качество няма как да се постигнат добри резултати. Затова аз винаги съм поставял дисциплината на първо място във всички компоненети, които изграждат един краен успех.

ои са основните точки в Програмата на ВМРО, които са във Вашия фокус за успех?

-В моя фокус на първо място е християнското семейство, тъй като това е в основата на всичко. Важни са и пенсиите, важни са и ред други неща, които са свързани с доходите на хората, с едно по-добро материално положение, но основата е християнското семейство и ценности и това е фокусът, според мен и към него трябва да се стремим.

Ако трябва да съм по-конкретен, ще изброя няколко материални аспекта, които са в подкрепа на моя фокус за успех на всяко семейство. Това са: повишаване на средната пенсия за страната до 700 лв.; 30% среден ръст на пенсиите и преизчисление на пенсиите на всички българи, които имат изискуемия трудов стаж; средна работна заплата  до 2500 лв.; увеличение на парите за втората година майчинство; семейното подоходно облагане; безплатни ясла и детска градина за всяко българско дете; безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици до 12-и клас. Програмата е изпълнима, с ясна визия за развитие на икономиката, високи доходи, опазване на традиционните български ценности и гарантиране на националния интерес и сигурност.

-Като икономист как виждате резултата от заложените активности по отношение на пенсиите?

-Положително! Този процес е бавен, но трябва да е последователен във времето, за да растат пенсиите. В същото време е в пряка зависимост от развитието на икономиката. А парите за втора пенсия допълват първата и са начин да се съхранят средствата на хората във времето, та дори носят доходност.

-Какво бихте пожелали на великотърновските избиратели?

-Великотърновци трябва да мислят, преди да пуснат бюлетината. Да се огледат какви хора са в листите и да преценяват правилно. Да гласуват наистина за личности! Защото хората са тези, които решават проблемите. Всичко зависи от нас. Няма кой да ни помогне, ние трябва да се хванем в ръце и да си свършим нещата.

 


Ключови думи
ВМРО Йордан Грозданов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати