Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Общество

Добромир Добрев е финалист за Кмет на годината, Даниел Панов и Емануил Манолов също сред потенциалните наградени

  07.11.2018 21:04
Добромир Добрев е финалист за Кмет на годината, Даниел Панов и Емануил Манолов също сред потенциалните наградени

Горнооряховският кмет инж. Добромир Добрев е сред финалистите в една от най-престижните категории на традиционния конкурс „Кмет на годината”, организиран от портала на българските бщини Kmeta.bg.
Шестото издание на конкурса навлезе във втория си етап на 5 ноември, когато станаха ясни финалистите в 10-те категории за оценяване. Гласуването стартира на 22 октомври, провежда се на два етапа и ще приключи на 13 ноември 2018 г. Победителите, събрали най-много гласове от вота на хората, ще бъдат обявени на 15 ноември на специална церемония в НДК. Тогава ще станат ясни 30-те отличници сред кметовете в България.
В първия етап на конкурса хората гласуваха за кметовете на всички 265 общини в 10 категории. На 5 ноември стартира вторият етап на гласуването. В 9 от категориите остават по 9 общини, получили най-много гласове. Те са разделени както следва - 3 малки, 3 средни и 3 големи общини. Малка община е с население до 20 000 души, средна – с население от 20 000 до 50 000 души и голяма – с население над 50 000 души.
В категорията - "Кмет на гражданите" ще може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса – 13 ноември 2018 г.
Добрев има шанс да вземе приза „Кмет на годината” за средна община, като съперници във втората част от гласуването са му кметът на Смолян - Николай Мелемов и на Свиленград - Георги Манолов. „Кмет на годината” е една от десетте категории, в които се гласува в конкурса. Това е приз за цялостна дейност на кмета през годината във всички сфери на работа на ръководената от него местна администрация.
Финалисти в други две категории са и кметът на Велико Търново Даниел Панов и на Павликени – Емануил Манолов.
Манолов
Търновският кмет е кандидат за приза в категория „Ин витро програми” (голяма община) - приз за заделените средства и разширяване на програми за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Манолов пък е в тройката за награда Smart City (средна община) - приз за цялостно внедряване на нови технологии в градовете за улеснение на гражданите и привличане на туристи.
И тримата кметове вече са печелили някое от отличията на конкурса на Kmeta.bg. Инж. Добрев миналата година бе избран за „Кмет на гражданите” в категория средна община, а Даниел Панов стана „Кмет на годината” за голяма.
 


Ключови думи
кмет на годината
0 Коментари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати