Понеделник, 22 Яну 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Николай Рашков: Обичам Горна Оряховица, искам най-сетне да видя града устроен, безопасен и красив, и имам план

  23.10.2023 16:11
Николай Рашков: Обичам Горна Оряховица, искам най-сетне да видя града устроен, безопасен и красив, и имам план

Искам да виждам парковете ни пълни с удовлетворени от живота си хора, а един кмет също може да има участие в това, осигурявайки красота, ред, сигурност, възможности и повече поводи за родолюбие. Това каза Николай Рашков при една от непрестанните си срещи с жители на Горна Оряховица и населените места.

„Искам да видя града ни уреден по най-добрия начин. Обичам Горна Оряховица“, сподели кандидат-кметът на общината.

В плановете от управленската му програма са включени възстановяване на парк „Христо Ботев” в първоначалния му вид, както го помнят родителите на хората, които днес са в активна възраст.

Предвидено е реновиране на всички детски площадки и изграждане на нови функционални водни съоръжения. Осветление във всеки ъгъл и общинска полиция с център за видеонаблюдение, ще осигуряват безопасността на гражданите.

Нови места за отдих предвижда програмата на Рашков, а ако бъде избран, горнооряховчани най-после ще имат поддържана туристическа пътека до хижа „Божур“.

Николай Рашков е категоричен, че преди да говорим за гръмки планове трябва да подредим ежедневните проблеми на гражданите, които са недопустими за годината, в която живеем.

Част от решенията, които той предлага са цялостно преасфалтиране на градската пътна мрежа, ремонт на тротоари и бордюри, създаване и поддръжка на зелени пространства и алеи, осигуряване на допълнителни паркоместа със създаване на джобове в широките тротоари. Ще бъдат изградени островни пешеходни пътеки за безопасност на пешеходците в натоварени участъци. Предвидено е оформяне на булевард „Княз Борис I” с разделителна ивица и две отделни платна в посоките на движение, нови паркоместа и осветление, велоалея по протежението на целия булевард за максимална безопасност.

Покриване на дерето на булевард „Македония“ от страна на покрития пазар и битака, и от страната на Халите, Полицията и Хлебозавода, и създаване на нови 400 безплатни паркоместа, е важна част от програмата.

Сред другите планирани дейности са довършване на моста до спирка „Честово”, кръгово кръстовище там и при „Захарни заводи“, ремонт на входно-изходната артерия към Първомайци през Бабенец, пълно асфалтиране на улица „Съединение“, ремонт на улица „Цар Освободител“ от бензиностанция ЕКО до светофара към квартал Калтинец, линейни оттоци и нови шахти.

Ще бъде изготвен план за подмяна на ВиК мрежата за всички населени места в общината.

Ще се извърши анализ, проектиране и изграждане на воден цикъл, който ще реши проблемите с недостатъчното водоснабдяване до последните етажи в квартал „Пролет” и село Драганово.

Николай Рашков и кандидатите на „Пряка демокрация” са с №16 в бюлетините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Ключови думи
Николай Рашков Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета