Петък, 17 Мар 2023
            
Велико Търново Темида

Във ВТУ почитат паметта на първия декан на Юридическия факултет

  16.12.2022 12:53
Във ВТУ почитат паметта на първия декан на Юридическия факултет

В Пети корпус на Великотърновския университет днес беше открит Международен научен форум в памет на доц. д-р Ванюшка Ангушева – първия декан на Юридическия факултет.

Участие с доклади в научното събитие, което е по инициатива на катедра „Частноправни науки“, ще вземат повече от 60 учени, университетски преподаватели, докторанти, студенти, съдии, прокурори, адвокати и други магистрати.

При откриването приветствие към участниците в научния форум отправи ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и сподели още: „Доц. д-р Ванюшка Ангушева беше великолепен специалист в областта на правото, всеотдаен преподавател, уважаван колега и добър човек. За нея и за много други, които днес вече ги няма, мога да кажа, че остават вградени завинаги в историята на Великотърновския университет. Нека да ги помним и да ги почитаме. Желая успех на конференцията!“.

Поздравление към участниците отправи и проф. д.н. Георги Митов, настоящ декан на Юридическия факултет, който припомни част от житейския и професионален път на доц. д-р Ванюшка Ангушева. В края на приветствието си проф. Митов пожела здраве, вдъхновение и ползотворна работа на всички участници.

В конференцията ще се включат и председателите на Районен съд – Велико Търново, Окръжен съд – Велико Търново, Апелативен съд – Велико Търново и Административен съд – Велико Търново./ сн. ВТУ


Ключови думи
Доц. д-р Ванюшка Ангушева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати