Четвъртък, 16 Мар 2023
            
Велико Търново Култура

В Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ показват как дигиталните технологии могат да бъдат използвани за популяризиране на изкуствата

  15.12.2022 11:08
В Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ показват как дигиталните технологии могат да бъдат използвани за популяризиране на изкуствата

Как дигиталните технологии могат да бъдат използвани за популяризиране на изкуствата и на обекти на недвижимото културното наследство? Експериментална методика за прилагане на модерните способи и атрактивни демонстрации в тази насока могат да видят посетителите на Изложбени зали „Рафаел Михайлов” в петък от 11,30 до 15 часа, където в Конферентна зала ще се състои представяне на първия етап от проекта „Творчески пространства”.

Дейностите по него се провеждат с участието на експерти, студенти, преподаватели и институции от творчески, художествени и технически специалности от Сдружение „Стари столици”, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Русенски университет „Ангел Кънчев” и Университет по архитектура, строителство и геодезия - гр. София.

Посетителите ще могат да видят демонстрации в реално време на използваното в проекта високотехнологично оборудване, ще могат да се „потопят” във виртуалната среда на „творческото пространство” на участниците.

Всеки посетител със смартфон също може да създаде свой проект, като взаимодейства с физическата и дигитална среда, създадена в пространствата на зала „Скулптурна” на Изложбени зали.

Презентациите ще са представени от експерти на Русенски университет „Ангел Кънчев” под ръководството на проф. д-р Георги Христов, доц. д-р Марина Теофилова —ръководител и куратор на изложбата на авторите от ВТУ, и ръководителите на проекта от Университет по архитектура, строителство и геодезия - доц. д-р Камен Цветков и доц. д-р Данаил Недялков.

В събитието ще се включат студенти, участвали в проекта, преподаватели и ученици от средните училища.


Ключови думи
Стари столици
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати