Сряда, 15 Мар 2023
            
Горна Оряховица Други

11-годишната Гергана Йосифова от Първомайци създаде картичка, с която Община Горна Оряховица поздравява институции и партньори

  14.12.2022 08:26
11-годишната Гергана Йосифова от Първомайци създаде картичка, с която Община Горна Оряховица поздравява институции и партньори

11-годишната Гергана Йосифова е големият победител в конкурса за коледна картичка на Община Горна Оряховица. Момичето е петокласничка в ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци.
Над 600 картички, изработени от деца от общинските детски градини и училищата, както и от Центъра за подкрепа за личностно развитие бяха изпратени за конкурса. Целта бе да се провокират творческите им заложби да изработят официалната честитка на Общината за предстоящите празници.
Малките художници бяха оценявани в три възрастови групи – от 4 до 7 години, от 8 до 11-годишни и от 12 до 16-годишна възраст. Една от всички получени картички бе отличена като официалната картичка на Община Горна Оряховица.
В първа възрастова група победител е 7-годишният Крисиан Илиев от Центъра за подкрепа за личностно развитие. Втора е 7-годишната Бояна Драганова от СУ „Георги Измирлиев“, а трета е Даниела Калчева на 5 години от ДГ „Детска радост“ в Долна Оряховица. Във втора възрастова група на първо място е класирана картичката на 11-годишната Диляна Димова от Центъра за подкрепа за личностно развитие. Това е и миналогодишната победителка за честитка на Общината. Втора е 8-годишната Теодора Стефанова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а на трето място е Йоан Бобонков, също на 8 години от ОУ „Иван Вазов“. В трета възрастова група победител е 13-годишната Невена Дамянова от Центъра за подкрепа за личностно развитие. На второ място е Мадлен Иванова на 12 години от СУ „Вичо Грънчаров“ и третото място е за 13-годишният Мартин Йорданов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Всички победители получиха предметни награди, осигурени от Общината. Отличията ще им бяха връчени на церемония в Гербовата зала от кмета инж. Добромир Добрев.
Този начин на избор на официална картичка на Общината се оказа много сполучлив, защото тази година участниците са повече. Така стимулираме и творческата мисъл на децата. И колкото и да беше затруднена комисията при избора на победители, надяваме се, че следващата година участниците ще бъдат още повече, обърна се към присъстващите деца и родители инж. Добрев. Градоначалникът пожела на всички светли коледни празници, много подаръци за малчуганите и незабравими приятни емоции с най-близките хора.
На церемонията по награждаването на победителите присъства и заместник-кметът Григор Минков, който бе и председател на комисията, оценила картичките. По регламент трябваш да отличим по един победител във всяка възрастова група, но картичките наистина бяха много хубави и затова решихме да връчим по три награди, сподели Григор Минков. Заместник-кметът също пожела весели коледни празници на всички деца и родители.
Картичката на победителката Гергана Йосифова беше изпратена към всички институции в Република България и партньори на Община Горна Оряховица. Всички коледни картички вече зарадваха потребителите на социални услуги в общината.


Ключови думи
картичка Община Горна Оряховица Гергана Йосифова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати