Вторник, 21 Фев 2023
            
Велико Търново Общество

Час по онлайн безопасност ще проведе с великотърновски ученици киберекспертът Явор Колев

  22.11.2022 12:15
Час по онлайн безопасност ще проведе с великотърновски ученици киберекспертът Явор Колев

Открит урок по безопасност в интернет ще изнесе пред ученици от Велико Търново и региона най-авторитетният експерт по киберсигурност у нас Явор Колев. Събитието, организирано от великотърновския общински съветник Димитър Чолаков, е в рамките на социалната кампания „Пази детето в Интернет“ и ще се открие в Аулата на ВТУ.  До момента е потвърдено присъствието на над 1100 подрастващи от региона.

Часовете по киберсигурност с лектор Явор Колев ще започнат в сряда, 25 ноември, от 10.30 ч.в присъствието на координатора на кампанията Зоя Василев.

Ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов е партньор на инициативата.

"Пази детето в Интернет” е социален проект на „Лев Инс“ за превенция на онлайн тормоза и посегателството над деца. Кампанията обхваща цялата страна и включва информационни активности, обучения, срещи с ученици, родители и учители, в комбинация с представяне на комплексни решения.

Лица на кампанията са киберекспертът Явор Колев, който е и директор по ИТ и киберсигурност в „Лев Инс“, заедно с олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова.

Събития по проекта до момента са проведени в повече от десет общини. Партньори на “Пази детето в Интернет” са МОН, НСОРБ, Асоциацията на българските градове и региони, Съюзът за стопанска инициатива, компанията за иновативни кибер решения Cyber One, прогресивната кибер академия Cyber 360, Българската асоциация по киберсигурност, както и редица други организации от неправителствения сектор.

 


Ключови думи
Явор Колев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати