Сряда, 15 Фев 2023
            
Други

Плащането чрез ПОС терминал е все по-предпочитано сред клиентите на НАП - Велико Търново

  16.11.2022 13:55
Плащането чрез ПОС терминал е все по-предпочитано сред клиентите на НАП - Велико Търново

Безкасовите плащания на данъци и осигурителни вноски чрез физическите ПОС терминали в териториална дирекция на НАП Велико Търново са все по-предпочитани от клиентите.

Близо 500 данъкоплатци са платили задълженията си с карта само през месец октомври, а през последното тримесечие броят им надхвърля 1500.

От НАП в старопрестолния град коментираха, че този начин на плащане на задължения към фиска е предпочитан, защото няма такса и се отразява веднага в данъчно-осигурителните сметки на клиентите, а не след  24 часа, както е при традиционните банкови преводи.

Всеки, който притежава банкова карта, може да превежда чрез ПОС терминал, както дължими данъци и осигуровки, така и задължения към други институции, събирани от НАП, като глоби налагани от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР, съд, община и други. Клиентът може дори да получи при необходимост удостоверение от НАП за липса на задължения.

Над 3500 граждани са посетили салона за обслужване на клиенти в ТД  на НАП Велико Търново през месец октомври. Близо 1000 от тях са потърсили помощ в изясняването на здравноосигурителния си статус и са поискали удостоверение за непрекъснати здравноосигурителни права.

Средно между 6 и 8 минути са били необходими за обслужването на един клиент, в което се включва и времето за изчакване, посочват от НАП във Велико Търново.


Ключови думи
пос терминал
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати