Неделя, 15 Яну 2023
            
Велико Търново Култура

Творби на Анета Дръгушану гостуват във Велико Търново

  16.10.2022 09:03
Творби на Анета Дръгушану гостуват във Велико Търново

На 27 октомври 2022 г. от 17:30 часа в Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново предстои откриване на изложбата „Градината на човека“. Изложбата е знакова както за Велико Търново, така и за галерията.

„Градината на човека“ е един своеобразен поглед през творчеството на художничката Анета Дръгушану, като представената колекция ще обхване едни от най-отличителните за автора произведения. Близо десет галерии в страната ще се включат в това дългоочаквано събитие.

Анета Дръгушану е родена в село Поточ, Румъния, на 28 октомври 1937 г. Повече от 40 години тя живее и работи във Видин. Творческото си образование получава в Художествената академия в Букурещ, където учи при световноизвестния художник Корнелиу Баба. Сред множеството награди в нейния творчески живот важно място заема Националната награда „Владимир Димитров-Майстора“, на която става носител през 2018 г.

Силното присъствие на Анета определено ще бъде усетено в подбраните творби, с които Художествена галерия „Борис Денев“ ще отбележи нейнaтa 85-годишна възраст. Очакваме Ви, посочват от Галерията.


Ключови думи
Анета Дръгушану
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати