Сряда, 04 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Йоан Стефанов отново е шампион на България по бокс

  05.10.2022 19:40
Йоан Стефанов отново е шампион на България по бокс

Състезателят на „Локомотив” Йоан Стефанов спечели шампионската титла и от втория кръг на Държавното първенство по бокс за младежи. 17-годишният боксьор спечели златото в кат. 48 кг в първия турнир за първенството през юни в Пловдив и дублира титлата си във втория кръг, домакин на който е родният му клуб и спортна зала „Никола Петров” в Горна Оряховица. Междувременно той привлече вниманието и на националните селекционери и защитава цветовете на България на Европейското първенство за тази възраст, което се проведе в София.

Първенството в Горна Оряховица продължава утре с полуфиналите в останалите категории, а в петък от 10 часа са последните финални битки.

Двама от състезателите на „Локомотив” – Виктор Костов и Иван Байчев, вече отпаднаха от надпреварата. Утре Тодор Паралесов ще се боксира в полуфинала в кат. 51 кг. За отбора на „Локо” се представят и още четири момчета от Дряново.На ринга в Горна Оряховица се качиха близо 100 състезатели от 40 клуба. Те не само разпределят медалите в отделните категории, но ще определят и отборния победител в първенството.


Ключови думи
бокс Локомотив Йоан Стефанов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати