Понеделник, 02 Яну 2023
            
Култура Лясковец

Лясковската школа „Ритъм“ кани на празник на балета

  03.10.2022 11:10
Лясковската школа „Ритъм“ кани на празник на балета

Празник на балета ще бъде проведен на 7 и 8 октомври в Лясковец. Домакините от Танцова школа „Ритъм“ при лясковското читалище „Напредък-1870“ ще посрещнат свои връстници от още шест гостуващи балетни формации.

Близо 150 деца на възраст от 6- до 19-годишни ще танцуват на лясковска сцена. Празникът от години протича под патронажа на кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова и се организира от лясковската школа, читалището и с финансовата подкрепа на Община Лясковец.

Тази година Детско-юношеската балетна среща „Празник на балета 2022 година“ записва XIV издание. В първия ден гостуващите танцьори и домакинстващата школа ще участват в обучение с гост-педагог преподавателката в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” д-р Бонка Матова. През втория ден, на 8 октомври от 17:00 часа, започва празничният концерт с участието на седемте колектива – възпитаничките на Валя Атанасова и гостите от градовете Варна, Шумен, Габрово, Търговище, Велико Търново и Дебелец.

Организаторите канят лясковчани в съботната вечер на балетния спектакъл, за да се насладят на грацията и изяществото на талантливите млади танцьори.


Ключови думи
школа "Ритъм" празник на балета
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати