Неделя, 01 Яну 2023
            
Елена Култура

В Елена представят книгата „Пишеща архитектура“ на Мария Диамандиева и изложба на Белин Моллов

  02.10.2022 09:20
В Елена представят книгата „Пишеща архитектура“ на Мария Диамандиева и изложба на Белин Моллов

Книга за архитектура, за четене и писане, за книги, мъдреци, знаци, езици и смисъл.

Така нарича книгата си „Пишеща архитектура“ арх. Мария Диамандиева. Книгата ще бъде представена на 7 октомври от 17:30 ч. в Художествената галерия в Елена.

„Пишеща архитектура“ от Мария Диамандиева е една от най-новите книги, излезли с логото на издателство „Изток-Запад“. Авторката продължава:

„Тя е написана да насърчава архитекти и хора на дизайна на обитаемите структури да открият писането като вид пространствено приключение – като вид създаване на реалност по подобие на виртуалните светове, които творят.

Това е безсмъртната културна интрига – всичко е текст и ние всички пребиваваме в пространството на езика. И търсим красотата – това е всичко, единствената утеха…“

Мария Диамандиева е архитект, човек от ХХ век, някой, на когото липсват дневниците и дългите писма. При представянето на книгата ще бъде открита и акварелна изложба на арх. Белин Моллов. Моллов е и художник, а творбите му са вдъхновени от архитектурни паметници, сгради и ансамбли, които пренасят очарованието на отминали епохи. В Галерията в Елена експозицията му ще остане до 21 октомври.  


Ключови думи
Мария Диамандиева Белин Моллов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати