Събота, 24 Дек 2022
            
Горна Оряховица Спорт

18 стрийтбол отбори от 4 държави се борят за рекорден награден фонд на площада в Горна Оряховица

  24.09.2022 15:02
18 стрийтбол отбори от 4 държави се борят за рекорден награден фонд на площада в Горна Оряховица

18 отбора от България, Северна Македония, Румъния и Украйна се борят за рекорден награден фонд в турнир по стрийтбол на площад „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица. Под двата коша са някои от най-добрите състезатели в атрактивния спорт за региона, а украинският тим е един от най-добрите в Европа за младежи до 23 години.

Турнирът, който за трети път излиза на площада в Горна Оряховица, се организира от 3x3 Bulgaria с подкрепата на Solarhome, SolarTrade.bg, Община Горна Оряховица и БК „Локомотив”. Баскетболният маратон, който ще продължи и в неделя, започна точно в 14 часа с надпреварата при мъжете. Най-големият джакпот, раздаван в подобни турнири в България, привлече толкова много и качествени отбори. Общият награден фонд, който ще си разделят мъжете, е 3000 лева, като победителят получава 1600 лв. Парите са осигурени от фирма Solarhome, чийто собственик Димитър Петков е и председател на баскетболния „Локомотив”. За децата и юношите, които ще се състезават утре, ще има предметни награди.

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков е гост на състезанието в Горна Оряховица. Легендарният баскетболист, който е единственият българин и първият източноевропеец, играл в NBA, поздрави лично всеки един от състезателите, записали се за надпреварата.

Отборите са разделени в четири групи. Първите два продължават напред в директни елиминации, докато се определят двойките за двата финала – за първото и третото място. Очаква се турнирът да свърши късно тази вечер и финалите ще се играят на осветление. В паузите ще има турнири по забивки и стрелба от тройката.

Утре баскетболният маратон продължава с турнир за деца, юноши и девойки.


Ключови думи
турнир 3х3 стрийтбол Горна Оряховица площад "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати