Петък, 02 Дек 2022
            
Други

Служителите по чистотата в областта са снабдени със светлоотразителни жилетки

  02.09.2022 13:28
Служителите по чистотата в областта са снабдени със светлоотразителни жилетки
Работниците в десетте общини на областта са снабдени от работодателите със светлоотразителни жилетки с оглед осигуряване на безопасност при извършване на дейността по сметосъбиране и сметоизвозване.
Това е констатирала Инспекцията по труда във Велико Търново при проверка за периода 23 -31 август, по инициатива на областния управител инж. Георги Гугучков.
Дирекцията е призовала работодателите за извършване на документни проверки относно спазването на трудовото законодателство и здравословните и безопасни условия на труд, които продължават и в момента.
След приключването им гражданите на Великотърновска област ще бъдат информирани за резултатите. Очакват се и констатациите на РИОСВ, ОДМВР и Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“, които също ще бъдат публикувани.
Припомняме, че такава съвместна проверка за сметосъбирането и сметоизвозването в областта се прави за първи път. Повторна инспекция ще има и в края на месец септември. Целта е да се завиши контрола и качеството на услугата.

Ключови думи
жилетки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати